Prof. Doina Ene

Nume: Doina Ene

Data şi locul naşterii: 01.10.1956 Com. Barcea, jud. Galaţi

A început handbalul la: Şcoala Generală din Com. Barcea cu prof. Banea Marian şi handbalul de performanţă la Liceul cu Program Sportiv “Mihai Eminescu” din Iaşi cu prof. Haraga Ioan (între anii 1971-1975)
Echipe de handbal la care a evoluat : Ştiinţa Bacău (1976-1978) sub îndrumarea prof. Bartha Eugen, Filatura Focşani (1978-1983) şi a încheiat activitatea de jucătoare la Confecţia Focşani în 1985.
A absolvit: Şcoala de Antrenori  la ANEFS  şi din 1993 activează ca antrenor la CSS-LPS Focşani, având ca sarcina deosebit de importantă selecţia, iniţierea şi formarea copiilor pentru handbalul de performanţă.
Ca rezultat al muncii de profesor şi antrenor se pot enumera următoarele jucătoare, care evoluează la diverse echipe: Tuvene Adina (Franţa), Elisei Valentina (Oltchim Rm. Vâlcea), Bahamet Ada (Dunărea Brăila), Teodorescu Paula (HCM Roman), Toma Mirabela (CSM Bacău), Roşu Lăcrămioara (Elveţia), Chitacu Oana (CSM Craiova), Ifrim Alina, Luca Janina (Ploieşti), Vechiu Laura (Elveţia).
În prezent, cele mai reprezentative jucătoare pe care le-a antrenat sunt Cristina Enache (C.N.E. Râmnicu Vâlcea, componentă a Lotului Naţional de Junioare) sau Grigoraş Adina, care evoluează la 181 Bucureşti.
A urmat cursurile Facultăţii de Ed.Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti  (intre 1994-1999), au urmau apoi  licenţierea, definitivatul şi gradele la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul Universităţii Bacău.
Între 1973-1975 a avut ca pasiune şi fotbalul pe care l-a practicat la echipa Femina Iaşi.