Clubul

Handbal Club Altdorf s-a înfiinţat în luna Mai 2010 la iniţiativa a trei pasionaţi de sport: Emil Crihană, Romeo Dragomir şi Cristi Petrea. Cu o strategie bine pusă la punct şi cu multă ambiţie, fondatorii şi-au propus crearea unui club puternic de handbal, care să devină un punct de referinţă în viitorul handbalului feminin românesc.
Cu numele de competiţie „Academica Focşani” echipa a fost înscrisă în sezonul 2010–2011 în Campionatul Naţional de Handbal feminin Junioare II. Pentru sezonul 2011–2012 Academica s-a înscris în Campionatul Naţional atât la Junioare I cât şi la Junioare II, cu un lot de 23 jucătoare cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

Misiunea:
Academica Focşani a plecat la drum cu încredere şi curaj, fiind una dintre puţinele iniţiative de a revigora sportul vrâncean la nivel de copii şi juniori. Misiunea noastră este de a crea un club profesionist, o echipă puternică, o comunitate unită care să ne ajute să facem performanţe notabile în handbalul feminin românesc.

Valori:
Credem în muncă, seriozitate, talent şi unitatea grupului. Acestea sunt valorile fundamentale încă de la înfiinţarea clubului şi sunt un ghid pentru jucătoare şi antrenori, pentru construirea de relaţii de lungă durată cu suporterii şi colaboratorii clubului.

Obiective:
Ne dorim să facem performanţă! Pentru acest obiectiv ne-am propus să avem un lot competitiv, o structură bine organizată, o strategie de marketing şi o imagine de club profesionist.
Lucrăm permanent la asigurarea celor mai bune condiţii, la creşterea valorică a lotului de jucătoare şi la atragerea sponsorilor care înţeleg sportul şi vor să fie partenerii unui club reprezentativ.
Ţintim ca, prin munca, talentul şi efortul nostru, în următorii ani să promovăm în Liga Naţională de Handbal feminin şi să devenim un club important pentru oraşul nostru.